23948sdkhjf

Supermarkedsgiganter har 3.500 ansat med tilskud

HK Handel kræver indgreb.
HK Handel kræver indgreb i virksomhedernes ret til at bruge ledige med løntilskud.

Kravet kommer efter nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at Dansk Supermarked i første kvartal 2015 havde 1.774 ledige ansat med løntilskud, mens konkurrenten Coop havde næsten lige så mange, i alt 1740.

Samlet er der altså cirka 3.500 ansat med løntilskud i de to koncerner. Både hos Coop og Dansk Supermarked var det 22-23 procent af de aktiverede, som var i beskæftigelse umiddelbart efter afslutningen af deres forløb, skriver netmediet DK-Økonomi.

- 78 procent af de ledige, der har været i forløb i Dansk Supermarked har ikke fundet beskæftigelse efterfølgende. De har ageret billig arbejdskraft uden at komme nærmere et almindeligt job, de kan leve af, siger HK Handels formand, Per Tønnesen.

Dansk Supermarked siger i en kommentar, at kritikken rammer helt ved siden af:

- Det er en grov forsimpling fra HK’s side at lægge folk på forskellige ordninger sammen. Det samlede tal dækker over adskillige former for aktivering ned til få timer ugentligt med forskellige formål; herunder blandt andet visitering, afklaring af om sygdomsramte borgere overhovedet er klar til arbejdsmarkedet og så videre. En lang række af disse forløb har ikke ansættelse hos os som mål. Det er HK fuldt vidende om, og derfor stiller vi os helt uforstående overfor deres kritik, siger vice president Mads Hvidtved.

Dansk Supermarked har i alt 39.000 ansatte i Danmark, og dermed er cirka hver 22. medarbejder ansat med offentlige støttekroner, mens det hos konkurrenten Coop er cirka hver 23. medarbejder, som er en ledig ansat med løntilskud skriver DK-Økonomi.

- HK HANDEL ønsker en ordning, der forhindrer, at de samme virksomheder bliver ved med at tage ledige ind i virksomhedspraktik og løntilskudsjob, uden at det fører til ordinær beskæftigelse for de ledige. Vi er godt klar over, at virksomhederne ikke kan ansætte alle de ledige, de har i virksomhedspraktik eller løntilskud. Men vi synes, at der bør være en grænse for, hvor mange virksomhederne kan tage ind uden efterfølgende at tilbyde ordinær beskæftigelse, siger Per Tønnesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082